În fiecare zi trebuie să te opreşti ca să vezi ce e în tine.

Thursday, April 30, 2009

Belcea Quartet - Bartok String Quartets





(sursa YouTube)
Una dintre cele mai aclamate formaţii ale momentului, Cvartetul Belcea (Corina Belcea-Fischer – vioară, Laura Samuel – vioară, Krzysztof Chorzelski – violă, Antoine Lederlin – violoncel) a luat fiinţă în 1994.

Cei patru muzicieni au urmat stagii de perfecţionare cu membrii cvartetelor Chilingirian, Amadeus şi Alban Berg. Premiile câştigate la concursurile internaţionale de la Osaka şi Bordeaux, precum şi Premiul pentru muzica de cameră decernat în 2001 şi 2003 de Societatea Filarmonică Regală, au confirmat valoarea de excepţie a formaţiei.

De asemenea, Cvartetul Belcea a câştigat în 2001 premiul Gramophone pentru debut, iar cu ocazia lansării Integralei cvartetelor de Bartók, apărută în 2008 cu sprijinul Institutului Cultural Român, a primit distincţia Ansamblul cameral al anului oferită de Echo Klassik Awards.

Din 2007, la iniţiativa Institutului Cultural Român şi cu sprijinul Filarmonicii “George Enescu”, Cvartetul Belcea este cvartet în rezidenţă la Ateneul Român. Pe lângă seria de recitaluri extraordinare, programul include şi cursuri de măiestrie ale căror beneficiari sunt tinere cvartete din România şi Republica Moldova.

Cvartetul Belcea este în prezent ansamblu asociat la Guildhall School of Music and Drama. Pentru înregistrări au contract de exclusivitate cu casa de discuri EMI.
(sursa: http://feedme.ro/culture/2009/03/recital-extraordinar-al-cvartetului-belcea/)

Blog Archive


About Me

My photo
Am stiut ca simterea mea este artistica inainte de a sti ce inseamna un artist. Astazi ma simt ratat pentru ca sunt atat de departe de perfectiune.

stat